Atunci când din cauza partenerului raporturile dintre dumneavoastră și acesta sunt grav vătămate, iar căsătoria nu mai poate fi continuată, puteți solicita desfacerea căsătoriei din culpa exclusivă a acestuia.
Deși legea nu limitează situațiile care pot duce la desfacerea căsătoriei din culpa exclusivă a unuia dintre soți, în practică au fost identificate ca motive de divorț din culpa exclusiva a unuia dintre soți:
- Infidelitatea unuia dintre soți.
- Violența domestica a unuia dintre soți.
- Dependența de alcool, droguri sau jocuri de noroc a unuia dintre soți.
- Rele tratamente aplicate minorului.
- Neglijența familiei manifestată de unul dintre soți.
Ce poți obține atunci când căsătoria este desfăcută din vina exclusivă a celuilalt soț?
Desfacerea căsătoriei din vina exclusivă a unuia dintre soți, în anumite situații, poate avea un impact puteric asupra acestuia, și anume soțul vinovat poate să fie obligat de instanța de judecată să achite daune morale pentru prejudiciul suferit în urma desfacerii căsătoriei de soțul nevinovat.
Soțul în culpă poate fi de asemenea obligat să achite celuilalt o prestație compensatorie, respectiv o sumă de bani, dacă căsătoria a avut o durată de cel puțin 20 de ani și dacă divorțul produce un dezechilibru important în viața celuilalt.
De asemenea, de cele mai multe ori când prin cererea de divorț se solicită și stabilirea domiciliului copilului minor la unul dintre părinți, de cele mai multe ori instanța de judecată va stabili ca minorul să locuiască cu soțul ce nu a avut nicio culpă în desfacerea căsătoriei.
Astfel, dacă destrămarea căsătoriei dumneavoastră se produce din vina celuilalt soț, contactați-ne pentru ca procesul de divorț să fie cât mai simplu pentru dumneavoastră!
Comments